خنده بهترین دارو برای پایین آوردن کلسترول خون است. یک مطالعه که به تازگی انجام شده نشان می دهد خنده نه تنها باعث مسرت و خوشحالی می شود بلکه روحیه را بالا می برد، دستگاه ایمنی را تقویت کرده و فشار خون و سطح کلسترول بد را پایین می آورد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  در این مطالعه از تعدادی افراد داوطلب خواسته شد که یک برنامه کمدی 20 دقیقه ای را تماشا کنند.
این افراد در حین تماشای این برنامه تحت کنترل پزشکی قرار داشتند و فشار خون آنها اندازه گرفته می شد.
آزمایش نمونه های خون این افراد نشان داد که ترشح هورمون تنش در این افراد به میزان قابل توجهی کاهش یافت و فشار خون و سطح کلسترول آنها نیز پایین آمد.
همچنین خنده درست به همان روشی که ورزش موجب تحریک اشتها می شود، اشتها را تحریک می کند. بنابراین خنده می تواند روشی برای کاهش نه تنها تنش بلکه بیماری قلبی و دیابت باشد.
دانشمندان می گویند: این موضوع می تواند برای افراد مسنی که نمی توانند ورزش مورد نیاز خود را انجام دهند خبر خوبی باشد.
دکتر ” لی برک” از دانشگاه “لوما لیندا” در کالیفرنیا که ریاست این مطالعه را برعهده داشت، گفت: احساسات و رفتار تاثیر فیزیکی بر بدن دارند.
وی افزود: واکنش بدن به خنده مکرر همانند تاثیر انجام ورزش منظم است.
این دانشمند که بیش از 20 سال تاثیر خنده را بر بدن انسان مورد مطالعه قرار داده گفت: اندورفین ها که در جریان خنده آزاد می شود شبیه اندورفین هایی است که در جریان ورزش ترشح می شود.
یافته های این مطالعه در کنفرانس Experimental Biology’ ارائه شد.

لازم به یادآوری است خندیدن سبب از بین رفتن بسیاری از فشارهای روحی و روانی شده و راندمان کاری را در افراد بالا می برد. در کشور هندوستان برای تشویق مردم به اینکه از دل مشغولی های روزانه خود دست برداشته برای لحظه ای هم که شده با “خنده” مشکلات خود را فراموش کنند، دست به ابتکار جالبی زده اند و دوره هایی تحت عنوان “خنده درمانی” تشکیل داده اند این دوره ها با استقبال بسیاری روبه رو شده است.

بهره گـیـری از ” خنده” برای درمان ناهنجاری های فکـری و عارضـه های جـسمـی، نخستین بار نیست که به مرحله اجرا درمی آید. پیش از این در کشور ژاپن به معجزه خنده پی برده و از آن برای آرامش روح و روان استفاده نموده اند.

طی یک برنامه از پیش تعیین شده در کلاس های خنده درمانی برای علاقمندان به آرامش درونی، فواید خنده به طور مبسوط، شرح داده می شود. در این راستا بر این نکته تاکید می شود که بسیاری از ما اکثر وقت خود را در محل کار سپری می نماییم، جایی که بیشترین فشار را از لحاظ کاری متحمل می شویم، بیماری های زیادی مانند “فشار خون”، “نارسایی های قلبی”، “بی خوابی و افسردگی” حاصل فشارهای بیش از اندازه ای هستند که هر کدام از ما روزانه با آنها دست و پنجه نرم می کنیم، اضطراب و استرس محیط کار و فعالیت ممکن است به وضعیت بدتر مانند اعتیاد به مواد مخدر یا تفریحات غیر سازنده منجر شود. از این رو، تمرین خنده به فواصل زمانی در روز باعث می شود اکسیژن بیشتری به مغز برسد و با آزاد شدن هورمون های انرژی زا در بدن، فرد احساس آرامش بیشتری کند.

پس سعی کنید همیشه لبخند بر لبانتان باشد.دست کم پس از هر دو یا سه ساعت کار مداوم یک نفس عمیق کشیده گردن و شانه هایتان را به عقب خم کنید تا به اصطلاح خستگی از تنتان بیرون برود. خنده درمانی سیستم ایمنی بدن را افزایش داده باعث می شود کمتر دچار سرماخوردگی و عطسه شوید همین طور بروز عفونت های حلق و ریه را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.

خنده استقامت بدن را در ابتلا به بیماری هایی همچون آسم، برونشیت، سردردهای عصبی و میگرن، و نیز دردهای ناشی از آرتروز، دیسک کمر و ستون فقرات افزایش می دهد. خنده درمانی درحقیقت نوعی تمرکز فکری محسوب می شود که افکارانسان را از دنیای فیزیکی جدا می کند تا جایی که ذهن به هیچ چیز دیگری نمی اندیشد. تمام کسانی که از این روش استفاده می کنند به خوبی می دانند که هنگام متمرکز ساختن ذهن، همه افکار بد و منفی از قبیل اندیشه های جرم برانگیز، ترس، عصبانیت، حسادت و خود خواهی را می توان از ذهن بیرون کرد و روحیه ای شاد و سرزنده را با تمرین گذشت و فداکاری، احترام به دیگران، دوست داشتن و محبت ورزیدن و از همه مهمتر “بخشش” در وجود خود زنده ساخت. از این رو افراد بایدبیش از هر چیز زوایای شخصیتی خودرا به خوبی بشناسند و جنبه های شوخ طبعی را در وجود خود شناسایی کنند اگر چه این خصیصه در همه اشخاص به یک اندازه موجود نیست.

طی فرآیند خنده درمانی به افراد آموزش داده می شود که صرف نظر از مشکلات و گرفتاری هایی که برای هر فردی در زندگی ممکن است پیش بیاید خندیدن و خوشحالی بخش جدایی ناپذیری از زندگی فردی انسان ها محسوب می شود. وقتی ذهن و فکر شما در آرامش کامل باشد قطعاَ راحت تر و آسان تر می توانید تصمیم بگیرید و با آرامش خاطر مشکلات خود را حل کنید.